Huiszoekingnan den Avestrus

Diaranzon mainta Landsrecherche bao guia di huez-comisario y den cooperacion cu Cuerpo Policial di Aruba y RST (Recherche Samenwerkingsteam), a tene huiszoeking na seis diferente  sitio. Esaki a tuma lugar den cuadro di uninvestigacion di Landsrecherche di delitonan di corupcionposiblemente cometi rond di entrega di terenonan di gobiernoentre 2009 y 2017.

E investigacion ta conoci como Avestrus. 

Durante e huiszoekingnan a tuma beslag riba cargadornan didata y administracion. 

Pa awor no tabatin ningun detencion.

Avestrus, den cual tambe ta investigando e posible rol di un ex-minister, ta dirigi riba e pregunta si companianan a haya derecho di erfpacht a base incorecto.

A keda cla mientrastanto cu e huiszoekingnan di awe.

E investigacion Avestrus ta continua.

Na e momento aki Ministerio Publico lo no duna mas informacion.

Si lo tin mas desaroyonan pa meld den e investigacion aki, Ministerio Publico lo comunica pa medio di relatonan di prensa. 


Huiszoekingen in Avestrus

Vandaag heeft de Landsrecherche onder leiding van de rechter-commissaris en in samenwerking met het Korps Politie Aruba en het Recherche Samenwerkingsteam (RST) op een zestal locaties huiszoekingen verricht. Deze huiszoekingen vonden plaats in het kader van een onderzoek van de Landsrecherche naar mogelijk gepleegde corruptiedelicten en andere strafbare feiten rondom de uitgifte van overheidsterreinen tussen 2009 en 2017. Dit onderzoek staat bekend als Avestrus. 

Bij de huiszoekingen zijn gegevensdragers en administratie in beslag genomen. Vooralsnog werden er geen aanhoudingen verricht. Avestrus, waarbij ook de eventuele rol van een voormalige minister wordt onderzocht, richt zich op de vraag of bedrijven op oneigenlijke gronden erfpachtrechten wisten te bemachtigen. De vandaag verrichte huiszoekingen zijn inmiddels afgerond.

Het onderzoek gaat door. Op dit moment doet het OM geen nadere mededelingen. Indien er bijzondere nadere ontwikkelingen in het onderzoek te melden zijn, zal daarover door middel van persberichten worden gecommuniceerd.

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *