Di dos TdQ ta legitimo: / Tweede avondklok legitiem:

Ministerio Publico ta haci yamada na personanan pa bin paga mas liher posible of cera areglo / Oproep aan personen om zo snel mogelijk te betalen of betalingsregeling te treffen

Huez a dicidi awe cu e Toque de Queda (TdQ) cu a wordointroduci riba 28 di augustus ultimo via un regeling ministerial, tin suficiente base legal y ta legitimo. Corte a dicidi cu e escogencia di gobierno pa introduci e (segundo) Toque de Queda ta razonable bao di e circunstancianan di e crecimentoexponencial di e cantidad di contagio di corona. E TdQ no porwordo considera desproporcional bao di e circunstancianan aki.

E dos sospechosonan cu a wordo cita pa motibo di violacion di e TdQ, a wordo sentencia pa respectivamente servicio pa comunidad y un boet di 1000 florin. Manera conoci MinisterioPublico tabatin un otro punto di vista, pero huez no a sigui esaki. Ministerio Publico ta haci, awor cu huez a dicidi cu e TdQ ta corecto, un yamada urgente na personanan cu tin un boet di TdQhabri, pa nan paga esaki mas pronto posible. Ta trata di personanan cu a wordo ofreci un transaccion den e periodo di 28 di augustus 2020 y 22 di oktober 2020 pa violacion di TdQ. 

Bo persona por paga e boet aki online via cuenta bancario4000905 di Aruba Bank bao mencion di e parketnummer, e codico di pago y e number di ID. Bo persona por haci un afspraak tambe via nos website (www.omaruba.com) pa pasapersonalmente na caha di Ministerio Publico. Si bo persona ta desea pa yega na un areglo di pago, por favor manda un e-mail cu informacion y number di telefon pa info@omaruba.aw.  

Tweede avondklok legitiem: Oproep aan personen om zo snel mogelijk te betalen of betalingsregeling te treffen

De rechter heeft vandaag besloten dat de avondklok die op 28 augustus jl. door middel van een ministeriële regeling is ingevoerd, voldoende wettelijke basis heeft en als rechtmatig kan worden geoordeeld. De rechtbank is van oordeel dat de regering onder de omstandigheden van de exponentiële groei van het aantal coronabesmettingen, in redelijkheid heeft gekozen voor het instellen van de (tweede) avondklok. De avondklok is onder die omstandigheden niet disproportioneel te achten. 

De twee verdachten die voor de rechtbank zijn gedaagd vanwege overtreding van de avondklok, werden door de rechter veroordeeld tot respectievelijk een taakstraf en 1000 gulden boete. Zoals bekend had het Openbaar Ministerie een ander standpunt, maar daar ging de rechter niet in niet mee. Nu de rechter van oordeel is dat de avondklok terecht werd ingesteld doet het Openbaar Ministerie een dringende oproep aan personen die nog een boete hebben openstaan voor het zich niet houden aan de tijdstippen van de avondklok, om deze zo snel mogelijk te betalen. Het betreft personen die in de periode van 28 augustus 2020 tot 22 oktober 2020 een transactie aangeboden hebben gekregen voor overtreding van de avondklok. 

U kunt uw boete online betalen via rekeningnummer 4000905 van de Aruba Bank onder vermelding van uw parketnummer, de betalingscode en uw identiteitsnummer. U kunt ook via onze website (www.omaruba.com) een afspraak maken om persoonlijk bij de kassa van het Openbaar Ministerie te komen. Indien u een betalingsregeling wenst te treffen, stuur dan een e-mail met uw gegevens en uw telefoonnummer naar info@omaruba.aw.  

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *