Nos Ta Konektá voortgezet

Willemstad, 9 juli 2020
 Dinsdag 6 en Woensdag 7 juli was de eerste post-COVID bijeenkomst van Nos Ta Konektá.

Op dinsdag werd aandacht besteed aan de gevolgen van COVID voor de jongeren, en de mogelijkheden van thuiswerken met behulp van de laptop en Internet. De les werd door Juf Marly verzorgd. Ook werd aandacht besteed aan de ‘geschiedenis van computers’.Op donderdag gaf Thomas Ummels van tomsplanner.com een uitleg over de software die hij zelf geschreven heeft. Deze online software helpt organisaties met het plannen van hun activiteiten.

Thomas heeft zichzelf programmeren aangeleerd. Een unieke kans voor de jongeren, want door het project hebben zij de beschikking over een laptop en Internet en kunnen zo de wereld van online werken verkennen.Ace Suares van Curaçao Computer Museum gaf een korte demonstratie van game computers uit de jaren 80. Ook konden de jongeren voelen hoe zwaar een 10 Megabyte harddisk in die tijd was.

Voor de jongeren van 6 tot 11 jaar is er een vakantieplan vanaf 13 tot en met 31 juli verzorgd door Nayree Doedel.
Fundashon Kòrsou Habrí, die het project organiseert sinds 2014, heeft sinds kort een nieuw bestuur bestaande uit dhr. Richenel Ansano (voorzitter), mevr. Fanny Alberto (secretaris) en dhr. Dik Hendriks (penningmeester).

Voor meer informatie: www.nos-ta-konekta.com of facebook.com/nostakonekta

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *